DIGA’M COM VAS DE VENTRE I ET DIRÉ QUI ETS!!

Al preguntar als pacients per les seves femtes acostumo a trobar respostes de tot tipus: alguns et contesten amb certa “vergonya”, altres no tenen problema en descriure-la, però en la majoria dels casos, “no sap- no contesta”

És part del nostre dia a dia i ens acompanya tota la vida. Potser és el més important que fem durant el dia i la majoria de vegades ni ens fixem en elles. Ningú en parla, sembla com si no existissin.

No ens fixem en la freqüència, consistència, color, olor… i deixem passar una oportunitat única de  saber qui som i com estem!!

Ja Louis Khune (un dels pares de la naturopatia de finals del s XIX) deia:”Cadascú pot comprovar per les femtes si està sa o malalt. Si aquestes son expulsades regularment i amb facilitat, tantes vegades com es menja, sense que embrutin el cos i en abundància, amb un color bronzejat, de forma cilíndrica  i sense mala olor, això demostra que s’ha eliminat normalment i digerit bé”. I afegia: “No existeix malalt amb bona digestió, ni persona sana amb mala digestió”

Les femtes son un dels millors indicadors de l’estat del nostre intestí i, per tant, de la nostra salut, ja que son bons indicadors d’infeccions bacterianes, problemes metabòlics, hormonals… Habitualment existeix una correlació directa entre la forma/consistència de les femtes i la quantitat de temps que han passat al colon.

Lewis i Heaton es van dedicar a estudiar les femtes creant una escala que ens permet identificar segons el tipus de femta de cada persona ens informa sobre el seu estat de salut.

Així doncs, les teves femtes parlen molt de tu, a través de les teves femtes puc saber si ets molt carnívor o més vegetarià, si fas exercici, si beus aigua…

Però el que més et sorprendrà és que les teves femtes em poden dir fins i tot si ets feliç, intuïtiu o creatiu o si estàs angoixat, apàtic, tens baixa libido, baixa concentració o memòria o si vius amb dolor crònic….

Tots tenim clar que quan estem nerviosos aquests se’ns posen a la panxa, se’ns “tanca” l’estómac o sentim un pes a la boca de l’estómac. Avui dia sabem que als nostres intestins hi tenim tot un sistema nerviós i que la major part de la serotonina (el neurotransmissor de la “felicitat”) es fabrica en aquest lloc. És per això que avui dia l’anomenem el 2º CERVELL.

Així la neurociència ja s’ha adonat que ambdós cervells s’influencien entre si, o sigui, el que penso influeix en els meus intestins, però també el que passa dins la meva panxa influeix en el que penso.

Per tant, diga’m com son les teves femtes i et diré què penses!!

Mònica Albertí Corominas. Llicenciada en Farmàcia. Màster en Nutrició Ortomolecular. Expert Universitari en Medicina Antienvelliment. Membre de la  Societat Espanyola de Nutrició y Medicina Ortomolecular (SENMO)

Treballa a Mundo Natura. Platja d’Aro. Tel: 972825659

www.mundonatura.net

Esta web utiliza cookies, puedes ver aquí la Política de Cookies